Tandem biciklistički maraton stigao u Užice (VIDEO)

UŽICE – Manifestacija biciklista oštećenog vida, slepih i slabovidih, 16. tandem biciklistički maraton Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar počela je danas. Prvu etapu, njih 16, vozilo je od Kragujevca do Užica gde im je upriličen prijem u Gradskoj kući.

„Tradicionalno grad Užice učestvuje u organizaciji, pa nam je i ove godine zadovoljstvo da to učinimo. S obzirom na to da smo poznati da veliku pažnju poklanjamo promociji sporta i zdravog načina života biće nam zadovoljstvo da se i u narednom periodu uključimo, skladno svojim mogućnostima“, rekao je zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević poželevši dobrodošlicu biciklistima.

Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Užica

Na put prijateljstva su se uputili i profesionalni sportisti, ali i rekreativci. Drugu etapu voze u četvrtak od Užica do Višegrada, treću u petak od Višegrada do Sarajeva i četvrtu do Mostara u subotu.

„Naša manifestacija ima jedan viši cilj, a to je da uključi osobe sa invaliditetom u sportske aktivnosti. Napravili smo jednu lepu i kompaktnu ekipu, imamo i devojke koje će skakati sa mosta u Mostaru i po prvi put jednog Italijana. Nemamo nikakvih problema i nadamo se da ih nećemo imati do kraja puta“, ističu učesnici manifestacije.

Učesnici biciklističkog tandema

Manifestacija se održava pod tradicionalnim pokroviteljstvom ambasade Bosne i Herecegovine u Srbiji, zbratimljenih gradova Kragujevca i Mostara i gradova kroz koje biciklisti prolaze. Manifestaciju organizuje Paraolimpijska akademija Junior.

You may also like...