Taksi postao javni prevoz (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Odlazak do lekara ili u kupovinu meštane novovaroških sela nekada košta i do 2000 dinara jer su prinuđeni da često putuju taksijem. U ovoj opštini postoje samo dve lokalne autobuske linije i one funkcionišu samo u toku školske godine, a iz opštine Nova Varoš kažu da za sada nema dovoljno putnika da bi se uvele nove.

Ovako se Petar i Radul Zorić iz Božetića snalaze za prevoz svaki put kada se vraćaju iz Nove Varoši. Kažu, autobusa skoro i da nema.

Stopiranje
Foto: ZooMUE

„Ili taksijem ili sa nekim prijateljom od ovih mlađih ko ima auto i onda odemo da podinemo lekove ili do lekara“, kaže Petar Zorić.

„Stopiramo! I to se dešava, ja sam čovek u sedmoj deceniji i mroam da stopiram, a to nije prijatno ni malo“, kaže Radul Zorić.

Lokalni javni prevoz funkcioniše samo dok traje školska godina i tada imaju dva polaska, a vikendom nema ni jedan, pa su meštani iz okolnih sela prinuđeni da za taksi u oba smera izvdoje 2000 dinara.

„Došaoa sam jutros, uzeo lekove, sad treba da čekam 12 časova da se vratim kući“,

„Za lokalne nema, mnogi polasci su ukinuti“,

„Ja sam iz sela Rutoša. Nema polazaka za Rutoši, Radoinju i Kokin Brod“, kažu meštani.

Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš sada nema toliko putnika koji čekaju na autobuskoj stanici kao pre, a dodatne linije će biti uvedene ako za to bude bilo potrebe.

„Dobar deo putnika vozi se taksi prevozom. Tako da za sada nema potrebe, s obzirom da imamo vanrednu situaciju jer se narod manje kreće i još su putevi uski“, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

A dok se ne uvede još polazaka meštani će se dovijati na sopstveni način.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.