Takovu Kup OFSGM (VIDEO)

GORNJI MILANOVAC – Finale Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Gornjeg Milanovca odigrano je između Takova i Ozrema PMH gde je Milanovački zonaš bio bolji rival i sa ubedljivih 5:0 izborio plasman u dalje takmičenje.

Utakmica je odigrana pred 100 gledalaca na novoizgrađenom terenu fudbalskog kluba Metalac, a Takovo koje sa klupe predvodi njihov bivši igrač Miloš Bošković igrao je u sastavu: Bojović, Nikolić, Petrović, Radulović, Ilić, Marković, Nikodinović, Živković, Minić, Mijatović i Đunisijević. Milivoje Petrović trener Ozrema opredelio se za sastav: Otašević, Nedeljković, Gajić, Narandžić, Bosiočić, Peralović, Sejdić, Šišović, Nićiforević, Branković i Stojisavljević. Utakmicu je sudila sudijska trojka: Filip Marković, Slobodan Starčević i Milica Aleksić. Takovo je u ovoj utakmici bilo favorit ne samo zbog imena i tradicije već i zbog ranga kao i stepena pripremljenosti u ovom trenutku. Imali su domaći igrači inicijativu tokom cele utakmice ali su fudbaleri Ozrema PMH dobrim postavljenjem delimično uspevali da osujete napade Takova. Zgusnuta odbrana nije davala previše prostora za kombinovanja a u 12. minutu beležimo solidan pokušaj Mijatovića. Nešto slično je pokušao i Marković tri minuta kasnije dok su gosti sve karte bacili na evenutualne kontranapade, a i kada su imali priliku za tako nešto odbrana Takova nije drhtala. Još jednom je Marković izgradio sebi poziciju za udarac ali ovoga puta je bio mnogo dalje od cilja. Branković je u 33. minutu izveo slobodan udarac sa 25 metara a lopta je bez problema završila u rukama Bojovića, za razliku od pokušaja Mijatovića i nespretne intervencije Otaševića na drugoj strani. Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Ilić posle kornera i pravo je čudo da štoper Takova nije pogodio mrežu sa četiri metra.

Bošković je u dugom poluvremenu u igru uveo Strizovića i to se pokazalo kao pun pogodak. Takovo je sve više stezalo obruč oko gola ito se isplatilo već u 60. minutu. Lopta je došla sa desne strane, Otašević je naizgled imao tu loptu u rukama, pa je ispustio kao vruć kropmir što koristi Strizović za svoj prvi gol na ovoj utakmici i vođstvo Takova od 1:0. Kapiten Ozrema, Bosiočić pokazao je da ima odličan udarac u 65.minutu kada je lopta bila izuzetno blizu svom cilju. Kako je utakmica odmicala igračima Ozrema je ponestajalo snage a samim tim i koncentracije, pa je Takovo u 70.minutu došlo do dva gola prednosti. Pored statičnog Otaševića Marković lsko dolazi do lopte i još lakše postiže gol za 2:0.Od tog trenutka Ozrem puca po svim šavovima pa je Takovo u 74. minutu preko Đunisijevića povećalo prednost na 3:0 da bi se Đunisijević asistencijom revanširao Strizoviću koji postiže svoj drugi gol na utakmici za 4:0. Mogao je Ozrem PMH do svog počasnog pogotka u 80. minutu kada Bosiočić nije bio spretan a konačan rezultat ove utakmice postavio je svojim trećim golom Strizović. Još jednom je prekid bio koban po golmana Otaševića pa je po peti put morao da vadi loptu iz mreže. Na kraju više nego zaslužena pobeda Takova čime je obezbeđen prolazak u dalji tok takmičenja.

FK Ozrem PMH postoji od 1974. godine i ovo je istorijski meč za njih. Prvi put od osnivanja igarali su finale nekog takmičenja i sigurno je da će ovaj klub težiti što boljoj oragnizaciji i boljim rezultatima. FK Ozrem PMH svakog leta organizuje turnir u kom učestvuju mlađe kategorije a šlag na torti je meč veterana.

 

You may also like...