Tate se takmiče u povijanju beba (video)

UŽICE – Novembar, mesec posvećen deci, od grada do grada obeležava se raznim aktivnostima. U Užicu je, između ostalog, obeležen takmičenjem tata u povijanju svojih mališana.

 

Prvi izazov za tate bilo je takozvano široko povijanje, kojim se povijaju bebe do šet meseci. Na startnu liniju stali su tate Branko, Vlajko i Vladimir i već za dvadesetak sekundi dvoipomesecna beba Ksenija bila je spremna za igru ili šetnju.

Da li zato što je jednostavnije u povijanju običnim stilom takmičilo se više tata.Predragu Petriću bilo je potrebno samo 10 sec, da zajedno sa svojom desetomesecnom Teodorom postane pobednik ovog takmičenja.

Ovo neobično takmičenje organizovalo je udruženje Roditelj iz Užica u saradnji sa savetovalištem odnosno pedijatrijskom službom užičkog doma zdravlja.
Akciju povijanja beba podržao je i počasni član ovog udruženja, Zoran Milovanović, aktivista i pokretač brojnih humanitarnih akcija pomoći deci u najranijoj životnoj dobi.

 

Prvo takmičenje tata u brzom povijanju beba u Užicu je održano 2010. godine, četiri godine kasnije beba je povijena za 30-ak sekundi, spretnost ili vežbanje nije ni važno, samo da ih je više i beba i ovakvih tata.
ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.