Takmičenje mladih u izradi biznis planova (VIDEO)

UŽICE – Takmičenje mladih za izradu biznis planova održano je danas u Užicu. Takmičenje se organizuje u okviru projekta „Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika“ u organizaciji Saveza pronalazača Srbije i grada Užica.

Na takmičenju je učestvivaki oko 80 učenika osmog razreda osnovnih škola i  prvog razreda srednjih škola sa područja grada Užica.

“Oni će danas prezentovati četiri ideje u biznis planovima. To znači zelena ekonomija, pa onda biznis plan u privredi, biznis plan u poljoprivredi i biznis planovi u it sektoru. Oni to uče sad već u osmom razredu, kao i u prvoj godini i njihove ideje će se plasirati ovde. Dobiće prvu, drugu i treću nagradu, Zlatnik Mihajla Pupina, nagradu za najboljeg besedničara i besedničarku. Svi direktori osnovnih i srednjih škola koji su doveli ekipe. to je do sada 40 takmičenje sa preko 5350 mladih, bez ovih anđela koji se danas takmiče, dobiće državnu povelju. Povelju će dobiti i škole i metori koji su učinili napor da dovedu ove mlade naraštaje koji stvaraju nove generacije. Bez njih nema novih generacija u Srbiji”, kaže Slobodan Simić, predsedik Saveza pronalazača Srbije.

Kada bude održano 50. takmičenje, plan je da se organizuje republičko finale. Ideja je da mladi koji budu najbolji dobiju stipendije, kako bi ostali u svojoj zemlji.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.