Tableti i telefoni sa internetom za male maturante (VIDEO)

UŽICE – Školska uprava Zlatiborskog okruga obezbedila je tablete i mobilne telefone sa internetom za 91 učenika osmog razreda kako bi mogli da prate nastavu na daljinu.

Vršilac dužnosti načelnika Školske uprave Užice Milenko Nikolić kaže da je Kancelarija za informacione tehnologije dobila podatke sa terena da pojedini đaci nemaju računare, internet ili oboje i da ne mogu da prate nastavu pa je nabavka organizovana uz podršku kompanija Comtrade i Huawei, kao i Telenora i VIP-a koji su obezbedili internet.

„Najviše učenika bez računara i interneta je u Sjenici 28, dok se u ostalim opštinama taj broj kreće od jedan do 11. Svi oni su preko škola i Školske uprave izrazili potrebu za tehničkom podrškom radi polaganja testa i praćenja nastave i to će im na ovaj način biti omogućeno“, objasnio je za portal ZOOMUE Milenko Nikolić iz Školske uprave Užice.

Nakon ukidanja vanrednog stanja i završetka ove školske godine svi uređaji će ostati u vlasništvu škola koje će raspolagati njima i u narednom periodu.

Na području Zlatiborskog okruga ima oko 2800 učenika koji završavaju osmi razred i već sada se pravi plan upisa u srednje škole koji će biti na nivou prošlogodišnjeg. S obzirom da je Zlatiborski okrug pogranični kraj, očekuje se da će i ove godine deo učenika doći iz Republike Srpske i Crne Gore, ali će u školama biti mesta za sve.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.