SZS:Radnici na određeno su političko roblje (VIDEO)

UŽICE-Učiteljica Vesna Kovačević i nastavnica srpskog jezika Biljana Crnić u izdvojenom odeljenju Prve osnovne škole Kralja Petra II u Staparima ,dobile su otkaz Vesna posle 22 odnosno a Biljana posle 5 godina rada na određeno vreme ,kako tvrde,zbog toga što nisu članovi vladajuće Srpske napredne stranke.

Vesna Kovačević tvrdi da je otkaz dobila bez disciplinskog postupka,na kome bi se dokazala njena teška povreda radne obaveze.

„Ja nisam došla jedan dan u školu kada je bio prijemni za đake,ali sam našla zamenu.Tog dana sam zajedno sa koleginicom Biljanom Crnić učestvovala na projektu Zapadna Srbija kroz mladost.Pripremale smo od maja meseca nastup dece iz Stapara na Zlatiboru na toj manifestaciji.Direktor Danijel Radević mi je rekao da ne želi da se oboje opterećujemo dokazivanjem kroz disciplinski postupak i da će iskoristiti svoje diskreditaciono pravo i dati mi otkaz“ ,objašnjava Kovačevićeva na konferenciji za novinare koju je sazvao Savez za Srbiju Užice.

Biljana Crnić tvrdi da je i ona dobila otkaz zbog toga što nije član vladajuće stranke i što podržava koleginicu Vesnu Kovačević.

„To se izričito ne kaže,ali se kaže samo ti nisi član.Ja podrazumevam pod tim da se misli na Srpsku naprednu stranku,jer je ona kadrirala i njega,novog direktora Danijela Radevića“,izjavila je Crnić na konferenciji za novinare.

Ivana Parlić iz užičkog Saveza za Srbiju istakla je da su ovo samo neki od slučajeva pritiska kojima su izloženi zaposleni u javnom sektoru.

„U Srbiji,prema nekim podacima,ima najmanje 200.000 zaposlenih koji rade po ugovoru na određeno vreme.Vlast je organizovala sistem tako da su to ucenjeni glasači,zajedno sa svojim porodicama.Tako su stvorili novu grupu građana-političkog roblja i to u Srbiji,u Evropi u 21.veku“ ,rekla je Parlićeva .

You may also like...