Svi putnici i automobili izvučeni sa puta kod Perućca

BAJINA BAŠTA-Svi automobili i putnici izvučeni su sa puta između Perućca i Rastišta, koji je bio u prekidu zbog klizišta, rekao je predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović.  Niko nije povređen, a put se raščišćava.

kliyista 1„Ne možemo noćas nastaviti raščišćavanje, ali svi ljudi su na bezbednom. I poslednja dvojica su premeštena van klizišta. Ostalo je još 3-4 automobila, moramo da obustavimo rad mašina, jer bi jedna stena mogla da ugrozi i mašinu i mašinistu“.
Filipović napominje da je ovo sedmi put ove godine da je situacija da ogromna kiša padne u roku od sat vremena i da ništa nije ukazivalo tokom dana da se ovako nešto može desiti.
Oko 20 automobila, u kojima je bilo i dece, bilo je danas zarobljeno između dva klizišta na putu Perućac – Rastište. Većina vozača je samoinicijativno okrenula vozila i alternativnim putem došla do Bajine Bašte, rekao je ranije načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, Saša Cicvarić.
Kako je kazao, vozači su alternativnim putem otišli ka Bajinoj Bašti, a na putu su bila ostala još dva automovila sa četiri osobe, koji su čekali raščišćavanje puta.
„Situacija je stabilna, niko nije povređen, desetak automobila je vraćeno“, rekao je Cicvarić i dodao da se put raščišćava.
MUP je ranije saopštio da je kretanje ograničeno onima koji imaju vikendice na jezeru Perućac i iz tog područja mogu da izađu jedino čamcima. U prekidu je 27 kilometara puta na ovoj deonici.

You may also like...