Svetska premijera Doline vladara

Dokumentarni film „Dolina vladara“  snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2017“, imao je svoju svetsku premijeru na Internacionalnom studentskom filmskom festivalu u Tel Avivu . Film se  takmičio  u programu „Kratki nezavisni filmovi“ sa još 14 filmova iz celog sveta.

„Dolina vladara“ je dokumentarni kratki film o stanovnicima staračkog doma na Zabučju, pored Užica, gde je film i snimljen tokom trajanja kampa u avgustu 2017. godine u produkciji NFC Filmarta iz Požege. Poetičan i metafizički pogled na svakodnevicu života koji se odvija u udaljenom staračkom domu na vrhu planine iznad Užica, koji predstavlja mesto najbliže raju. Za ove stare ljude ovo je poslednja životna stanica. I dok „čekaju“, zatvoreni među zidovima i u svojim umornim telima, ovi ljudi se bore za slobodu svoje duše koja postaje jedino mesto na kom se mogu osećati mlado i živo. Ovo je priča o borbi između svetla i tame, između patnje i prihvatanja i života i smrti.

Ovogodišnji 13. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2018“ biće realizovan od 11. do 28. avgusta 2018. uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS, a filmovi će takođe biti snimani u Užicu, Čačku i Ivanjici.

You may also like...