Svečana dodela Nagrade “Milutin Uskoković”

UŽICE-Svečana dodela Nagrade “Milutin Uskoković” za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku u 2018. godine održaće se u Narodnoj biblioteci Užice, u ponedeljak, 7. oktobra u 19 časova. Na svečanosti koje se ove godine organizuje u sklopu programa obeležavanja Dana Grada prisustvovaće dobitnici prve tri nagrade: Momčilo Bakrač, Jagoda Nikačević i Miro Radojević.

Ovogodišnja prva nagrada ide u Vrbas, Momčilu Bakraču, a interesantno je da je on istu osvojio i na 22. konkursu, 2014. godine. Njegova pripovetka “ Putovanja, kavaliri i pešaci”, po oceni žirija, bila je najbolja u konkurenciji od 130 pristiglih na ovogodišnji konkurs.

Jagoda Nikačević iz Beograda, dobitnik je druge nagrade za  pripovetku pod naslovom “Zimski dnevnici”, a Miro Radojevć iz Vrbasa je treći nagrađeni, za pripovetku,  “Strah- orah”.

milutin uskokovic

O ovogodišnjim nagradama konkursa, ustanovljenog od strane nekadašnje Kulturno prosvetne zajednice još 1993. godine, odlučivao je žiri u sastavu: prof. dr Ljiljana Kostić, prof. dr Slavko Petaković i prof. dr Dragana Francišković. Nagrada se dodeljuje za najbolju napisanu a neobjavljenu pripovetku iz prethodne godine.

Pored prve tri nagrade u posebnom dodatku časopisa Međaj, objaviće se  i sledeće pripovetke: „Izaslanici naših dana“ (Milivoj Anđelković, Beograd), „Pet, šest, devet, dvanaest…“ (Slaviša Obradović, Prijedor), „Izlog“ (Violeta Ivković, Beograd), „Otisak stopala“ (Nikola Petrović, Beograd), „Mali vitraži velikog sveta“ (Goran Labudović Šarlo, Vrbas), „Ratnik i ratar“ (Muharem Bazdulj, Beograd) i „Golgotski marš“ (Vladimir Đorđević, Kragujevac).

Izvor: pasaz.rs

You may also like...