Sve po planu za narednu godinu

ČAJETINA – Na poslednjoj sednici  SO Čajetina u ovoj godini, usvojeni planovi rada javnih preduzeća i ustanova, a usvojen je i budžet za narednu godinu koji iznosi dve milijarde i 9 miliona dinara.

Opština Čajetina je možda jedina opština u Srbiji koja je u zakonskom roku, i to na kraju same odlazeće godine usvojila planove rada javnih preduzeća i ustanova za 2018. godinu u koju ulazi spremna da startuje sa realizacijom zadataka koji su pred njom.

„Javna preduzeća i ustanove mogu odmah, na početku sledeće godine, da raspišu javne nabavke, da kupe svu potrebnu opremu i materijal i mogu nesmetano da rade.Naime, prethodnih godina planovi javnih preduzeća i ustanova su ostajala za narednu godinu takop da se tokom cele godine sve to odugovlačilo. Prođu građevinska sezona, leto, počinju jesen i oni ne stignu da urade sve ono što im zada SO Čajetina i ne mogu da ispune ono što je predviđeno budžetom“, kaže Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina.

Fokus će biti stavljen prvenstveno na nastavak radova na kapitalnim investicijama, napominje Rajović, kao što je izgradnja rezervoara za pijaću vodu na Zlatiboru za koji je opština izdvojila oko 70 miliona dinara i koji će stabilizovati napajanje naseljenih mesta Čajetina i Zlatibor čak i u slučaju većih kvarova na magistralnom cevovodu. Takođe se nastavljaju radovi na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, Gold gondoli , a izdvojena su i značajna sredstva za poljoprivredu i sport. Planira se da u prvoj polovini godine bude završeno renoviranje sportske hale u Čajetini, da se završi sa procedurom kupovine sportske hale na Zlatiboru čime bi bila zaokružena priča o sportskoj ponudi Zlatibora kao turističkog mesta.

Što se tiče radova na infrastrukturi u seoskim mesnim zajednicama, sredstva koja su do sada izdvajana biće nešto manja u odnosu na 2017. godinu, ali će se u 2019., kaže predsednik čajetinske skupštine, izdvajanja za ovu bitnu stavku u dobrom funkcionisanju opštine, povećati.

You may also like...