Sve manje đaka u školama

UŽICE-Broj đaka u Zlatiborskom okrugu sve je manji svake godine.

Prema podacima Školske uprave Užice pre tri godine u Zlatiborskom okrugu bilo je 2619 prvaka u 97 odeljenja,pre dve 2535,prošle 2386 ,a u Užicu je danas u prvi razred pošlo tek oko 700 učenika.

 

Zbog smanjenog broja učenika zatvoreno je izdvojeno odeljenje osnovne škole Slobodan Sekulić u Ljubanjama,a sve je manji broj učenika i u srednjim školama.

U srednju školu ove godine polazi  generacija dece 1999.godišta,kada je bilo najmanje upisanih đaka  u Zlatiborskom okrugu oko 2.500 ,kaže za naš portal Milenko Nikolić iz Školske uprave Užice.

“U srednjim školama u Zlatiborskom okrugu ostalo je oko 50 slobodnih mesta.Imamo 7 neupisanih odeljenja na trogodišnjim i četvorogodišnjim profilima,a veliki broj odeljenja upisan je sa 15 i više učenika.U srednje škole upisano je u Zlatiborskom okrugu ukupno 2560 đaka”,ističe Nikolić.

U ukupno 6 škola u Zlatiborskom okrugu danas je štrajk sindikata Unija.

“U štrajku je jedna srednja i 3 osnovne škole u Priboju,kao i 2 srednje škole u Novoj Varoši.U 3 škole je potpuno obustavljena nastava,a u ostalim su skraćeni časovi”,rekao je  Milenko Nikolić iz Školske uprave Užice.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.