Sve komunalne službe KJP Zlatibor na jednom mestu

ZLATIBOR-Nova zgrada KJP „Zlatibor“ Čajetina nalazi se na Zlatiboru, na putu za Semegnjevo. Sad su na jednom mestu objedinjene sve službe ovog preduzeća u kojima je zaposleno oko 170 radnika na različitim poslovima u osam komunalnih delatnosti.

KJP Zlatibor
Foto.KJP Zlatibor

„Osnovna delatnost kojom se mi bavimo je upravljanje komunalnim otpadom. Pored toga preduzeće obavlja i građevinske radove, održava puteve i ulice, kako u letnjem tako i u zimskom periodu, održavamo javne zelene površine, održavamo ćistoću na površinama javne namene, preduzeće upravlja i pijacom i grobljima kao i parkingom na Zlatiboru. Pored toga jedna od novijih delatnosti je i održavanje javne rasvete“, kaže Srđan Pantović direktor KJP „Zlatibor“ Čajetina.

Zbog širenja obima poslova i različitih delatnosti kojima se komunalno preduzeće bavi, u poslednjih osam godina u kontinuitetu su nabavljena 92 vozila. Zimska služba raspolaže sa 23 vozila koja su od početka zime angažovana na redovnom održavanju puteva i ulica.

Pantović kaže da ova zima, što se tiče zimskog održavanja puteva, do sada nije bila zahtevna.

Cistac snega
Foto.ZooMUE

„Ove godine smo imali sreće što se tiče snežnih padavina, bilo ih je veoma malo, sada ih ima, ali preduzeće se pripremilo na vreme. U zimskoj službi imamo angažovano oko 23 vozila redovno i oko 33 zaposlena radnika su u zimskoj službi tako da je to neki optimalan broj i vozila i radnika. Po potrebi je moguće angažovati i dodatna vozila i mehanizaciju ali do sada to nije bilo potrebno. Nedavno smo nabavili novo vozilo, a to je čistilica velikog kapaciteta koja će nam najviše služiti za prolećno čišćenje rizle i za letnje održavanje puteva“,kaže Pantović.

Planovi za proleće su, kaže Pantović, ambiciozni. Krenuće se sa radom na reciklažnom dvorištu koje će se finansirati iz budžeta opštine. Takođe je u planu nabavka asfaltne baze, a građevinski radovi iziskuju i kamnolom koji bi pripadao ovom komunalnom preduzeću. Takođe, zbog sve većeg širenja naseljenog mesta Zlatibor, odavno postoji potreba za izgradnjom groblja, što je u planu KJP „Zlatibor“ za iduću godinu.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.