Švajcarska pomoć unapređenju elektronske uprave

NOVA VAROŠ, KOSJERIĆ, IVANJICA – Nova Varoš, Kosjerić i Ivanjica nalaze se među 35 lokalnih samouprava u Srbiji koje će uz podršku Vlade Švajcarske, preko programa Swiss PRO, imati mogućnost da unaprede kapacitete za elektronsku upravu i pružanje elektronskih usluga građanima i privredi.

Ukupna podrška u vrednosti od oko 260.000 evra omogućiće građanima da lakše i brže ostvare prava i usluge koje su u nadležnosti lokalne administracije. Osim sredstava za nabavku opreme, program će pružiti tehničku podršku za razvoj i uspostavlјanje internih procesa, regulativa i upravlјačkih struktura za unapređenje eUprave i pružanje eUsluga građanima i privredi.

Vlada Švajcarske i Vlada Srbije, kroz program Swiss PRO nastoje da pruže podršku lokalnim samoupravama, a sve sa ciljem povećanja odgovornosti, transparentnosti i efikasnosti u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima svih građana.

Projekti za 35 opština odobreni su u okviru javnog poziva „Da kliknemo zajedno” koji je trajao od 5. jula do 26. avgusta ove godine i bio otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

You may also like...