Sva dokumenta na jednom šalteru u Kosjeriću

KOSJERIĆ – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović potpisala je sa predsednicima opština Kosjerić, Paraćin i Topola ugovore za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta. U pitanju je nov i moderan način funkcionisanja javne uprave koji bi u potpunosti trebalo da počne sa funkcionisanjem najkasnije do septembra sledeće godine.

Ministarka Marija Obradović rekla je da će građani u lokalnim samoupravama u kojima je to uvedeno, imati mogućnost da sve svoje zahteve i prava ostvare na jednom jedinom mestu, na kojem potom dobijaju i rešenje.

„Zapravo to znači da nema šetanja od šaltera do šaltera. Kada osoba podnese pisani ili usmeni zahtev, opštinski radnik komunicira u njegovom interesu i za njegov račun nadalje sa drugim organima i službama“, rekla je Obradovićeva i dodala da su, uz ispunjavanje neophodnih kriterijuma, ove tri opštine ostvarile pravo na dobijanje 20 miliona dinara budžetskih sredstava.

Projekat JUM sprovodi se već tri godine a, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, cilj je da ga sve jedinice lokalne samouprave dobiju kako bi što efikasnije pružale svoje usluge građanima.

Izvor: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.