Sutra suđenje za ubistvo Gačanina

UŽICE – Početak ponovljenog suđenja za ubistvo užičkog pogrebnika Sava Gačanina trebalo bi da počne sutra pred Višim sudom u Užicu, pošto je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu odbacilo zahtev advokata jednog od dvojice orkrivljenih za izuzećem višeg javnog tužioca u Užicu i trojice njegovih zamenika.

Glavni pretres u ponovljenom postupku protiv Vladimira Božovića (32) i Milovana Čekićevića (33), koje tužilaštvo krivi da su u saizvršilaštvu sa dva hica iz pištolja ubili Gačanina 14. januara 2018. u njegovom pogrebnom preduzeću, trebalo je da počne 21. maja.

Međutim, Tatomir Leković, branilac Vladimira Božovića, tražio je izuzeće višeg javnog tužioca i svih njegovih zamenika. Leković je rekao da Više javno tužilaštvo diskriminiše njegovog branjenika, dok se prema Milovanu Čekićeviću ponaša blagonaklono. Njegov zahtev odbacilo je Apelaciono tužilaštvo.

Novo suđenje sutra

Presudom od 4. decembra prošle godine Viši sud u Užicu za ubicu Sava Gačanina označio je Vladimira Božovića i osudio ga na 35 godina zatvora.

Umešanost Milovana Čekićevića u ovaj zločin nije dokazana pa je on osuđen na zatvorsku kaznu od devet meseci pošto je od Gačanina, kod koga je bio zaposlen, u dva navrata ukrao hiljadu evra.

Ovu presudu oborio je Apelacioni sud u Kragujevcu pošto je utvrđeno da je u petočlanom sudskom veću bio sudija koji je bio i član veća koje je potvrdilo optužnicu protiv dvojice okrivljenih.

Zbog propusta Višeg suda u Užicu, Apelacija je naložila novo suđenje na kome će ponovo biti izvedeni dokazi i saslušani svedoci.

You may also like...