Sutra se uklanjaju dva stabla na Cvetnom trgu, nova dva će biti posađena na drugoj lokaciji (VIDEO)

UŽICE- Sutra će u 7 i 30 časova na Cvetnom trgu u Užici početi uklanjanje dva stabla zbog radova na izgradnji kružnog toka kod Narodnog muzeja, a saobraćaj će regulisati policija. Gradski većnik, Ivan Stanisavljević, kaže da će umesto njih biti posađena nova dva stabla na nekom drugom mestu u gradu.

U toku su pripremni radovi za početak radova za izgradnju kružnog toka na raskrsnici kod Narodnog muzeja među kojima je uklanjanje stabala.

„Grad Užice se u prethodnih nekoliko godina trudio da poveća zeleni fond takod a nam nije cilj da uklanjamo zdrava stabla, ali ova dva moraju da se uklone jer je na tom mestu projektom predvišena izgradnja kružnog toka. Kružni tok je jedan od osnovnih preduslova za ubrzanje saobraćaja u ovom delu gradu koji će znantno doprineti smanjenju aerozagađenja. Takođe, deo parkinga kod Tehničke škole će biti odvojen za deponovnaje građevinskog otpada. Potrudićemo se da nađemo druge dve lokacije da posadimo nova dva stabla umesto ovih koja će biti uklonjena“, rekao je Stanisavljević i podsetio da će na jesen biti realizovano pošumljavanje u saradnji sa Ministarstvom životne sredine na površini od 2 hektara gde će biti posađeno 5200 sadnica.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.