Sutra počinje 50. Gitarijada

ZAJEČAR – Jubilarna 50. Gitarijada počinje sutra u Zaječaru, a do 13. avgusta publiku očekuje takmičenje demo bendova i koncerti grupa „Zlatni prsti“, „Teška industrija“, „Ritam nereda“, „Orthodox Celts“, „Van Gogh“, „Bjesovi“, „Eyesburn“, „Riblja čorba“, „Love Hunters“, „Kerber“ i „Uriah Heep“.

gitarijada zajecarNa mini gitarijadama održanim prethodnih dana u više gradova u Srbiji izabrani su bendovi koji će se predstaviti u dva polufinala u Zaječaru: „Brat“ (Užice), „Klot“ (Beograd), „Disciplinski postupak“ (Kuršumlija), KBK (Čačak), „Belo u boji“ (Gornji Milanovac), „Hadži Prodane Duše“ (Užice) i „Zemljotres“ (Zrenjanin).

Nakon prvog polufinala i svečanog otvaranja na Gradskom stadionu na Kraljevici sutra će nastupiti grupa „Zlatni prsti“, koja je pre pola veka postavila temelje najstarije rok manifestacije na Balkanu, najavili su organizatori.

Slede „Teška industrija“, „Ritam nereda“, „Orthodox Celts“ i „Van Gogh“.

Druge večeri publiku očekuje drugo polufinale takmičenja demo bendova i koncerti grupa „Bjesovi“, „Eyesburn“ i „Riblja čorba“, a poslednje večeri pored finala takmičenja i proglašenja pobednika, najavljeni su koncerti sastava „Love Hunters“, „Kerber“ i za kraj „Uriah Heep“.

Nakon koncerata svakog dana biće prikazivani filmovi u okviru „Free Rock Cinema“.

bend brat uziceIako je zbog teške finansijske situacije, u kojoj se grad nalazi, prvobitno doneta odluka da se ulaznice naplaćuju, uz pomoć sponzora i uz podršku grada, obezbeđena su sredstva za održavanje festivala, tako da se ulaznice za jubilarnu Gitarijadu neće naplaćivati.

Za sve posetioce obezbeđen je i besplatan smeštaj u rok kampu uz jedan obrok dnevno.

Uvod u festival je program „Countdown“ u okviru koga od 8. avgusta na Gradskom trgu u Zaječaru sviraju pobednici ranijih Gitarijada i prijatelji festivala – bendovi i muzičari koji su i ranije nastupali na toj manifestaciji.

 

You may also like...