Sutra otvaranje „Budimke“

POŽEGA – Veliki posao je odrađen od novembra meseca kada je „Budimku“ kupila ITN grupa, rekao je za Radio Požegu Aleksandar Marković, izvršni direktor ove firme.

Marković je podsetio da je „Budimka“ svojevremeno bila prepoznatljiva po svojim proizvodima, ali i po ambalaži, etiketama. U narednom periodu oko 50 proizvoda „Budimke“ biće pakovano u neznatno izmenjenoj ambalaži i sa redizajniranim etiketama, a mogli bi da se nađu na tržištu Amerike i Novog Zelanda.

Trenutno je zapolseno 50 radnika dok bi u narednih godinu dana taj broj trebalo da bude udvostručen. Novim vlasnicima do sada se javilo više od 500 zainteresovanih za rad u renoviranoj fabrici, a u planu je zapošljavanje i sezonskih radnika. Uskoro će biti otvorena hladnjača, ali i pogon koncentrata i kaša.

„Do dsada je u renoviranje i pokretanje proizvodnje u novoj „Budimci“ uloženo više od pet miliona evra, a prvi kooperantski ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima uskoro će biti potpisani“, rekao je Marković.

ITN grupa je zainteresovana i za saradnju sa Poljoprivrednom školom u Požegi, tako što će se tu školovati budući kadrovi, potrebni „Budimci“. Prema ranijim najavama „Budimku“ bi sutra trebalo da otvori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.