Supermen želi da obuče vojnu uniformu po drugi put (VIDEO)

UŽICE – Užičanin Milovan Milutinović, zvani Supermen, odlučio je da se u 75. godini života prijavi za dobrovoljno služenje vojnog roka. Poznat po tome što i u poznoj životnoj dobi vodi računa o fizičkoj kondiciji, Supermen smatra da mu ne bi bio nikakav problem da vreme provedeno u uniformi uskladi sa obavezama na fakultetu, gde je stigao do master studija.

U 75. godini života ovaj dvostruki Ginisov rekorder ističe da bi na fizičkoj spremnosti mogli da mu pozavide i dvadesetogodišnjaci.

„Moje zdravstveno stanje, kako fizičko, tako i psihičko, zdravstveno i seksualno ravno je čoveku od 30 godina, a mladići tog doba danas ne mogu da stoje, a kamoli da služe vojsku. Lično poznajem ministra odbrane, a inspirisao me je i natpis u novinama, gde je general Stupar istakao da dobrovoljce treba vratiti u vojsku. Sve to je vođeno primerom vojvode Pavlovića, koji je kao četnik ušao u vojsku i svojim primerom doprineo zaustavljanju bugarskog napada“, kaže Supermen.

Milovan je bio vojnik pre 56 godina, služivši u Kninu i Bileći, gde je prošao kurs za desetara.

„Ako je šest meseci, voleo bih da mi daju po 20 dana u 10 kasarni. Da gazim strojevim korakom i radim sve vežbe kao mladići. Veliki broj mojih vršnjaka je ili preminuo ili ne može da se sagne da obuje čarape, a kamoli da radi ovo što radim ja“, dodaje on.

Jedan od glavnih motiva za ovakvu odluku je, kako kaže, nerazumevanje ljudi iz neposredne okoline.

„Inspiracija je veliki motiv za jednog čoveka. Čak ni moja porodica ne razume zašto ovo radim, niti zašto studiram. Smatram da rak, sida, antraks, ptičiji grip i korona nisu ništa prema srpskoj ljubomori“, zaključuje Supermen.

U februaru Milovana očekuje prvi ispit na master studijama. Smatra da, ako obuče uniformu, neće biti problema oko dobijanja odsustva za potrebe polaganja ispita, a nada se da će ubrzo uslediti i doktorske studije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.