Subvencije za mere za smanjenje aerozagađenja

UŽICE-Grad Užice u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine raspisao je danas Javni konkurs za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada .Poziv se odnosi na privredne subjekte koji se bave nabavkom i ugradnjom ložnih uređaja ,kao i na individualna domaćinstva.

foto.zoomue

Za nabavku i ugradnju kotlova na gas planirano je konkursom 30 miliona dinara ,a za pojedinačna domaćinstva po 100 hiljada dinara izdvojiće se za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi.Planirana sredstva za sufinansiranje ove mere su 5 miliona dinara. Maksimalno učešće grada i Republike Srbije je do 200.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om.

Za nabavku i ugradnju kotlova ili etažnih peći i peći i šporeta na drvni pelet izdvojeno je 10 miliona dinara. Maksimalno učešće Grada i Republike Srbije je do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om( za kotlove i peći na pelet u sistemu grejanja) i 70.000 dinara sa PDV-om za peći i šporete na pelet.

Ukupno raspoloživa sredstva podsticaja grada i Ministarstva zaštite životne sredine iznose 45 miliona dinara.

Konkurs je za pravna lica otvoren do 3.maja,a za domaćinstva do 19.maja.

Članica Gradskog veća Nada jovičić istakla je da je prošle godine prava na subvencije za mere energetske efikasnosti iskoristilo 1000 građana Užica ,a da je kotlove na gas nabavilo njih 435 .

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.