Subotić: Valjaonica bakra ima najbolju tržišnu poziciju u svojoj istoriji (VIDEO)

UŽICE-Generalni direktor Valjaonice bakra Dragan Subotić izjavio je da od polovine prošle godine ova fabrika ima tržišnu poziciju bolju nego ikada u svojoj istoriji poslovanja.

„Imamo najmanje zaostatak jedne mesečne proizvodnje,a ugovaramo proizvodnju za maj i jun ove godine,što nikada ranije nije bio slučaj.U 2021. godini neznatno smo prebacili plan proizvodnje,imamo prihod bolji nego poslednjih nekoliko godina i on će nam poslužiti da realizujemo dalji rast proizvodnje u ovoj godini na 30 000 tona i investicije od minimum 5 miliona evra na godišnjem nivou“ ,naglašava Subotić .

Valjaonica bakra 90 odsto proizvodnje izvozi ,a Subotić ističe da nije bilo otpuštanja radnika i najavljuje nova zapošljavanja u ovoj godini.

„Plan je da u narednih 5 godina uradimo obnavljanje kadrovske strukture,zbog velikog broja penzionisanja radnika i podmladimo radnu snagu.Plan je da u ovoj godini zaposlimo 50 do 100 radnika koji će u narednom periodu proći obuku sa starim majstorima“ ,kaže Subotić.

Jedan od investicionih prioriteta u ovoj godini ,kaže Dragan Subotić,biće podizanje energetske efikasnosti na najviši nivo ,kako bi se u 2023. godini još više smanjili troškovi preduzeća.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.