„Stub kuće – temelj preduzetništva“(video)

SEVOJNO-Biznis inkubator centar realizuje projekat“ Stub kuće-temelj preduzetništva“ kroz zajedničko finansiranje Razvojne agencije Srbije.Projekat je  usmeren na razvoj privrednih subjekata, na inovativnost, infrastrukturi, konkurentnosti, poslovno udruživanje, a sve su to činioci koji treba da stvore snažan, konkurentan i izvozno orijentisan sektor MMSP i da značajno doprinesu poboljšanju životnog standarda kao na teritoriji grada Užica, Požege, Kosjerića, Arilja, Bajine Bašte, tako i šire na teritoriji cele Republike Srbije.

U okviru projekta održane su do sada 22 radionice za edukaciju žena za započinjanje sopstvenog  biznisa.

Direktorka Biznis inkubator cenntra Marija Đuričić Gajić ističe da to nisu bile klasične teoretske radionice,već da su polaznice imale priliku da čuju lična iskustva vlasnika firmi koje posluju u okviru inkubatora.

Razvojna agencija Srbije je do sada uložila kroz programe 4 miliona dinara u Biznis inkubator centar u kome posluje 11 proizvodnih firmi,istakao je zamenik direktora sektora za podršku malim,mikro i srednjim preduzećima Vladimir Jovanović.

 

„Ovim projektom ujedno se trebaju poboljšati uslovi prilaza samom Bisnis inkubator centru, kako zbog korisnika MMSP tako i radi zaposlenih. Rešavanjem problema infrastrukture podižemo kapacitete PI, kao i kvalitet usluge koju pružamo stanarima, dok ujedno stvaramo lepšu sliku o PI, stanarima i celim okruženjem prilikom prvog kontakta, utiska, koji je često i jako bitan kod kupca. Iznad behatona odradiće se nastrešnica, kako bi zaštitila sirovine, gotov proizvod od atmosferskih padavina i drugih uticaja, koje mogu dovesti do štete“,rekao je Jovanović.

Planirane aktivnosti projekta su u skladu sa specifičnim ciljem Programa – razvoj novih usluga podrške u okviru inkubatora i unapređenje modela poslovne inkubacije.

 

You may also like...