Štrajk đaka u Kosjeriću (video)

KOSJERIĆ-Učenici viših razreda OŠ Mito Igumanović u Kosjeriću bojkotovali su danas nastavu uz saglasnost Saveta roditelja ,zbog odluke da umesto pre podne nastavu pohađaju u drugoj smeni.

 

Pomoćnik direktora ove škole Milovan Joksimović ističe da je višedecenijska praksa da učenici nižih razreda idu u školu popodne,a viših pre podne,promenjena  zbog odluke lokalne samouprave da obezbedi prevoz za 130 učenika.Odluka je u skladu sa zakonom o smenskom radu,koji do sada nije primenjivan ,a obezbeđivanjem prevoza stvoreni su uslovi da đaci iz udaljenih sela bezbedno dolaze i vraćaju se iz škole,ističe Joksimović.

 

O ovaj temi danas su raspravljali i odbornici Skupštine opštine Kosjerić,koji su doneli preporuku da ovaj sistem nastave ostane do kraja školske godine,a da se Vladi Srbije uputi zahtev da finansijski pomogne rekonstrukciju škole.

 

Predsednik opštine Milijan Stojanić naglašava da je proširenje kapaciteta škole jedini način rešavanja problema i da je on u pregovorima sa jednim fondom iz Turske koji je zainteresovan da pomogne u rekonstrukciji škole.

 

Predstavnici Kosjerića sutra će se sastati sa načelnikom Školske uprave Užice Milenkom Nikolićem ,sa kojim će razgovarati o ovom problemu.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.