STOJADINOVIĆ: Deo zahteva zaposlenih u Bioktošu ispunjen (VIDEO)

UŽICE – Zaposleni u JKP “Bioktoš” najavili su štrajk, u koji će stupiti u ponedeljak, 10. aprila, od 6 časova i 30 minuta.

Nakon nekoliko sastanaka sa gradskim rukovodstvom, njihovih predstavnika i predstavnika sindikata, oni su dostavili svoje zahteve. Zaposleni u Bioktošu, traže da se isplati regres za korišćenje godišnjeg odmora uv isino od 100 odsto po zaposlenom u Republici Srbiji,  da se godišnji iznos regresa uveća za fiksni iznos od 33.000 dinara, bez poreza i doprinosa, da se cena rada zaposlenih u ovom preduzeću uveća od 1.aprila za 20 odsto. Oni traže i da visina naknade troškova za ishranu u toku rada iznosi 500 dinara po danu, da se isplati solidarna pomoć, u skladu sa planom i programom poslovanja za ovu godinu,  kao i da se ovlašćeni predstavnik reprezentativnih sindikata, delegiran u Nadzorni odbor, redovno poziva na sastanke.

“Grad je mogao da ispuni neke stvari, a to nije malo. Ispunili su zahtev da se isplati  isplati regres za korišćenje godišnjeg odmora u visino od 100 odsto po zaposlenom u Republici Srbiji, kao i da se godišnji iznos regresa uveća za fiksni iznos od 33.000 dinara, bez poreza i doprinosa. Grad je ispunio i zahtev da visina naknade troškova za ishranu u toku rada iznosi 330 dinara po danu, kao i da se isplati solidarna pomoć, u skladu sa planom i programom poslovanja za ovu godinu,  kao i da se ovlašćeni predstavnik reprezentativnih sindikata, delegiran u Nadzorni odbor, redovno poziva na sastanke. Ono što grad nije mogao da ispuni je povećanje cene rada zaposlenih u JKP Bioktoš za iznos od 20 procenata”, rekao je zamenik gradonačelnice Užica, Dragoljub Stojadinović.

Stojadinović je podsetio da su plate u javnom sektoru u januaru povećane za 12,5 odsto, a da je u februaru ove godine prosečna plata u ovom preduzeću iznosila 68.472 dinara. Osnovna zarada NK radnika iznosi 42.320 dinara, plus naknade za reregres i topli obrok, 6.160 dinara, odnosno, 7,578 dinara, što ukupno iznosi 56.058 dinara plus minuli rad.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.