Stipendije za najbolje đake i studente

UŽICE- Grad Užice stipendira 183 učenika i studenata. Na konkurs je pristiglo 196 prijava, od kojih je 183 ispunilo neophodne uslove.

Komisija je razmotrila sve pristigle prijave, a na osnovu pravilnika utvrđeno je da će stipendije u školskoj 2021/22 godini primati 53 učenika srednjih škola i 130 studenata.

Talentovani učenici će mesečno dobijati po 6 500 dinara, studenti prve i druge godine studija prvog stepena 9 700 dinara, studenti treće i četvrte godine studija prvog stepena 12 900 dinara, a studenti pete i šeste godine studija prvog stepena i studenti drugog stepena studija 16 200 dinara.

Prva osnovna škola
Foto: ZooMUE

Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti prve godine osnovnih studija pod uslovom da su u prethodnoj školskoj godini ostvarili prosek od 4,80 i osvojili jedno od prva dva mesta na okružnom takmičenju, prvo, drugo ili treće mesto na republičkom ili jedno od prvih pet mesta na međunarodnom takmičenju. U pitanju su nagrade osvojene na takmičenjima koja su obuhvaćena Kalendarom koji donosi Ministarstvo prosvete. Za studente druge i viših godina studija prvog stepena, uslov su položeni svi ispiti iz prethodne godine studija i ostvarena prosečna ocena iz prethodne godine najmanje 9,00. Studenti studija drugog stepena, pravo na stipendiju ostvaruju pod uslovom da su nezaposleni, imaju sve položene ispite u prethodnoj godini i ostvarenu prosečnu ocenu najmanje 9,00,navodi s4 na sajtu grada Užica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.