Stigla pomoć iz Harbina za užičku bolnicu (VIDEO)

UŽICE-Iz kineskog  grada Harbina u Užice  je stigla  zaštitna medicinaska oprema kao pomoć u borbi protiv korona virusa. Reč je o 800 skafandera i 1000 zaštitnih odela, a vrednost pomoći je 20.000  evra.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio se bratskom narodu Harbina, njihovom gradskom rukovodstvu ,kao i  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji sprovodi politiku zbližavanja sa kineskim narodom i Narodnom Republikom Kinom.

“Radi se o neophodnoj zaštitnoj opremi za naše zdravstvene radnike.Naši pobratimi su pored nabavke platili i prevoz donirane robe od Kine do Srbije.Ovo je primer da se dobro dobrim vraća,jer smo mi u februaru kada je u Kini bila epidemija korona virusa,poslali u Harbin iz Užica 20.000 zaštitnih maski “,izjavio je gradonačelnik Užica prilikom predaje pomoći užičkoj bolnici.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović zahvalio se kineskom narodu ,kao I gradskom rukovodstvu Užica na saradnji u ovim teškim vremenima epidemije,zahvaljujući kojoj se Zdravstvenom centru obezbeđuje sva potrebna oprema.

“Skafanderi I zaštitne naočare su nešto što nam je neophodno i podelićemo ih svim zdravstvenim radnicima u našem centru koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv korona virusa “, istakao je Božović. Petković je naveo da su iz Harbina nudili i respiratore, ali da je predloženo da u prvoj turi bude neophodna zaštitna oprema za medicinsko osoblje, a da će ukoliko bude potrebno biti još donacija .

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.