Šteta od grada u Arilju, Požegi, Ivanjici

ARILJE, POŽEGA, IVANJICA – Štab za vanredne situacije opštine Arilje doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji MZ Virovo gde je zbog jučerašnjeg olujnog nevremena praćenog gradom veličine teniske loptice preko 100 domaćinstava ostalo bez krova nad glavom.

“Komisije su na terenu koje će sagledati nastalu štetu na stambenim objektima kako bi se što pre pomoglo građanima u saniranju štete. Takođe je formirana i komisija za utvrđivanje štete na poljoprivrednom zemljištu”, rekao Dragiša Terzić za RINU.

Stradali automobili, foto: RINA

On je naglasio da će opština Arilje otvoriti namenski račun kako bi što pre pomogli svim ugroženima i da očekuju solidarnost građana i firmi koje mogu da pomognu u ovoj situaciji.

“Kontaktirali smo sva stovarišta građevinskog materijala, a apelujemo na sve koji mogu da pomognu da se odazovu, jer u budzetu više nema novca za sanaciju šteta usled vanrednih situacija”, ističe Terzić.

Olujno nevreme praćeno gradom veličine oraha pogodilo je juče u popodnevnim časovima Ivanjicu, Arilje, Guču i Požegu. Grad je uništio zasade malina i kupina, oštetio automobile i pojedine objekte.

„Protivgradni strelci su reagovali na vreme, ispaljene su 33 rakete i izbegnuta veća materijalna šteta. Kiša je napravila problema ne putnoj infrastrukturi i odsečeni su pojedini lokalni putevi“, izjavio je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

Poražavajući su rezultati i u Požegi, povrdio je predsednik te opštine Đorđe Nikitović.

Požega posle grada, foto: RINA

„Selo Lopaš je u najtežoj situaciji gde je padao grad najjačeg inteziteta. Najgore su prošli malinjaci i kupinjaci koji su stopostotno uništeni, a njive zasađene kukurzom oko 80 odsto. Skoro da nema domaćinstva u kojem nisu razbijeni crepovi, a ima i kuća gde je kompletna krovna konstrukcija uništena“, rekao je Nikitović.

On je naveo i da će nakon obilaska terena Štab za vanredne situacije doneti odluku o proglašenju vanredne situacije, navodeći da je izvesno da će, s obzirom na razmere štete u Lopašu, Milićevom selu i Prilipcu, ona biti proglašena.

RINA, InfoLIGA

You may also like...