Stanjevine ponovo gore

PRIJEPOLJE – Na prijepoljskoj deponiji Stanjevine ponovo je izbio požar u nedelju tokom popodnevnih časova. Vatra je zahvatila deo deponije koji nije bio presut zemljom, nakon nedavnog požara. Gust dim, nošen vetrom, za kratko vreme stigao je do centra grada.

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića prvo je gore deo uz samu obalu reke Lim, a vatra se kasnije proširila na središnji deo gde gori površinski komunalni otpad koji je relativno skorije deponovan, ali nije pokriven slojem zemlje, pa je lako zapaljiv.

„Radnici Komunalnog preduzeće pokušavaju uz pomoć cisterni da ugase požar. Pomoć im pružaju i prijepoljski vatrogasci. Nadamo se da ćemo uspeti da sprečimo opasnost većih razmera i da neće doći do paljenja donjih slojeva utabanog smeća“, kazao je Memišahović za prijepoljski portal PP Media.

Dim se oseća i u centru grada, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Stanjevine su poslednji put gorele početkom avgusta, kada je vatrogascima bilo potrebno skoro deset dana da se požar ugasi. Nakon toga, deo deponije presut je debelim slojem zemlje, a na snizi je bila i vanredna situacija na delu opštine koji gravitira ka deponiji.

PP Media, ZOOMUE

You may also like...