Stanisavljević: Užice je grad kulture (VIDEO)

UŽICE-Za razvoj kulture i informisanja gradsko rukovodstvo godišnje izdvaja 193 miliona dinara,što je 7 odsto gradskog budžeta,izjavio je na stranačkoj konferenciji Srpske napredne stranke zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević i dodao da se nada da će ubuduće ta sredstva biti znatno veća.

Stanisavljević je naglasio da je ulaganje u infrastrukturu objekata kulture među glavnim prioritetima.

„Za rekonstrukciju Narodnog pozorišta iz programa EU PRO dobili smo 20 miliona dinara.U Kulturni centar u Sevojnu uloženo je 15 miliona dinara,od čega 8,5 miliona od Ministarstva lokalne samouprave.Time su stvareni uslovi za decentralizaciju i premeštanje kulturnog života u Sevojno“,rekao je Stanisavljević.

Govoreći o rekonstrukciji Gradskog kulturnog centra Stanisavljević je naglasio da je pripremljen projekat i dobijena dozvola.

„Sredstva za rekonstrukciju očekujemo iz Nacionalnog investicionog plana.U planu je rekonstrukcija drugog sprata,rekonstrukcija elektroinstalacija,instaliranje sistema ozvučenja i rasvete.Sve to podićiće na viši nivo kvaliteta usluge koje pruža GKC“ ,istakao je Stanisavljević.

On je naglasio da će jesen proteći u rekonstrukciji Starog grada ,za koju je do sada izdvojeno 44 miliona dinara .

Stanisavljević je podsetio i na bogat muzički program i brojne koncerte u okviru Kulturnog leta u Užicu.

You may also like...