Stanić za minimalac (VIDEO)

POŽEGA – Sloga je protiv Mihajlovca stvorila pregršt prilika, ali precizan bio samo Stanić i jedinim golom na utakmici u 26. minutu doneo pobedu svojoj ekipi.

Foto: FK Sloga

Sloga je na praznik rada ostvarila pobedu a kako je Smederevo osvojilo samo bod protiv Prova trka za prvo mesto postaje još žešća. Oko 150 gledalaca koji nisu otišli na uranak videli su otvorenu utakmicu na obe strane, u kojoj je Sloga imala daleko veći broj prilika za postizanje gola a na kraju je odlučio samo gol Stanića. Goran Mihajlović trener Proleter Mihajlovca odlučio se za sastav: Jovković, Luka Lukić, Bačanin, Blagojević (Stojković 25′), Vasić, Ivković, Milosavljević, Marko Lukić, Stević, Maksimović i Redžić. Dragiša Žunić bez Stojakovića i Nikolića u prvih 11, pa je njegov tim izgledao ovako: Glintić, Kijevčanin, Vlašić, Glišović, Janjić (Mihajlović 60′), Stanić, Đorđilović, Kalajanović, Protić (Stojaković 70′), Despotović (Vučićević 90′) i Gajić. Utakmicu je sudio Mladen Jakovljević iz Ljiga a pomagali su  mu Nemanja Jovanović Džajić iz Uba i Nikola Simić iz Valjeva. Sloga je tokom celog prvenstva pod moranjem  i to se ne odražava na igru koliko na realizaciju, koja je u ovom meču bila i te kako izražena. Prvi zanimljiv pokušaj domaće ekipe beležimo u 23.minutu kada je Obrenović dobio loptu u prostor, nije se mnogo dvoumio već je odmah uputio udarac ka golu gostiju a lopta odlazi iznad prečke. Minut kasnije Gajić se propisno obrukao. Đorđilović je u padu uputio kvalitetan centaršut, Gajić je izmako pažnji odbrane gostiju a onda sa samo tri metra promašio ceo gol.  U 26. minutu najbolji akter današnje utakmice Nikola Stanić postiže gol za vođstvo svoje ekipe. Lopta je dugo bila na desnoj strani, onda je došla u centralni deo terena gde je bio Stanić. On se namestio, nanišanio donji desni ugao gola Proleter Mihajlovca i pogodio. Možda ovaj gol ide na dušu loše postavljenog Jovkovića ali od tog trenutka lakše se disalo na stadionu Sloge. Još jednom je Gajić prokockao izvanrednu šansu, ovoga puta u 41. minutu. Protić ga je fantastičnim pasom spojio sa golom, Gajićeva brzina je došla do izražaja u odnosu na odbranu gostiju a kada je napadač Sloge sebi pripremio poziciju za udarac on je bio više nego očajan. Jedini pokušaj za goste imao je Vasić u 42. minutu kada je njegov udarac za malo bio neprecizan.

Sloga je i u nastavku stvarala prilike i nije ih raelizovala, pa su gledaoci morali da strepe od kazne koja je zbog promašaja u fudbalu moguća. U 54. minutu dosuđen je prekršaj za Slogu, Đorđilović je poslao loptu pred gol a Gajić za malo kasni na tu loptu koja završava u rukama Jovkovića.  U 61. Još jedna izgledna prilika. Stanić se izborio za jednu loptu na protivničkoj polovini. Iza leđa se ubacivao Kalajnović i dobio loptu koju nije uspeo da pošalje iza leđa Jovkovića. Ona se odbija do Mihajlovića koji je izblokiran a na kraju Obrenović je šalje visoko preko gola.  Serija promašaja je nastavljena u 66.minutu. Mihajlović je klizećim startom oduzeo čistu loptu Ivkoviću, ona preko Protića ide do Obrenovića a od njega još jednom nebu pod oblake. Kada već  nije mogao da postigne gol Obrenović je asistirao Mihajloviću kod šanse u 70. minutu ali i rezervista Sloge kasni a ispred gola interveniše Bačanin. Ništa bolje nije reagovao ni Gajić u 72. minutu, a kazna je mogla da stigne u 75. minutu posle slobodnog udarca Vasića. Poslednju veliku priliku sam sebi je stvorio Mihajlović. Prvo je nadmudrio Stojkovića, krenuo ka golu ali se previše nećkao u završnici, pa je Stojković stigao da se iskupi za prethodnu lošu intervenciju. Na kraju je ostalo 1:0 za Slogu i nakon svega viđenog Sloga je mogla mnogo pre i mnogo ubedljivije da svalada goste iz Mihajlovca, ali pored svega upisana su tri nova boda.

Foto: FK Sloga

U narednom kolu se lomi prvenstvo. Sloga putuje u Tutin na noge ekipi koja takođe želi Prvu ligu Srbije. Pored toga na klupi je Joco Nikitović dugogdišnji trener Sloge što daje još veću težinu ovom meču. Smederevo navija da bude iks, što ne odgovara ni Slogi ni Tutinu a ko izgubi udaljava se od zacrtanog cilja. Sve u svemu čeka nas zanimljiva završnica prvenstva.

 

You may also like...