Stamatović: Zlatibor domaćin Zimskoj olimpijadi osoba sa posebnim potrebama?

ČAJETINA–Predsednički kandidat Milan Stamatović izjavio je da je  Zlatibor  spreman da, u saradnji sa Kopaonikom i Starom planinom, bude domaćin neke od sledećih zimskih specijalnih olimpijada na kojoj se takmiče sportisti iz 150 zemalja sveta i tako delom pokaže koliko poštuje osobe sa posebnim potrebama.

„Sportisti sa posebnim potrebama moraju da budu izjednačeni i jednako tretirani kao i svi naši profesionalni sportisti jer Srbija mora da pokaže brigu za te hrabre ljude koji nas predstavljaju u svetu i da im pruži moralnu i finansijsku podršku tokom priprema i na samim takmičenjima “ izjavio je predsednički kandidat Milan Stamatović, povodom današnjeg početka Zimske specijalne olimpijade u Austriji, na kojoj učestvuje i 20 srpskih olimpijaca.

Stamatović navodi i da naša zemlja ima veliki potencijal za organizovanje ovakvih sportskih događaja  i podseća da planinski sportski centri u našoj zemlji, poput Zlatibora, Kopaonika i Stare planine, mogu da ugoste sportiste iz svih zemalja sveta i da se predstave kao poželjne sportske i turističe destinacije.
Stamatović ističe da sporisti sa intelektualnim nedostatkom ,redovnim treniranjem i bavljenjem sportom, jačaju zdravlje i stiču afirmaciju u sportskoj sredini, i na taj način se lakše uključuju u život zajednice i podseća da su reprezentativci Srbije osvojili 16 medalja na Zimskoj specijalnoj olimpijadi 2013. godine u Južnoj Koreji.

You may also like...