Stamatović:Sve ovo je politička osveta (video)

ČAJETINA-Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je za ZOOMUE  da je nalog Tužilaštva za organizovani kriminal da policija proveri navode iz krivične prijave Ministarstva građevina protiv njega I još dest osoba ,osveta jer je sprečio da ovo ministarstvo dodeli bez naknade privatnom preduzeću PK”Zlatibor” državno zemljište od preko dve hiljade hektara na Zlatiboru.

cajetina opstina

“U pitanju je politički pritisak aktuelne vlasti,jer je prijava Ministarstva građevina usledila posle naše borbe da sprečimo nelegalni prenos 2.213 hektara na privatna lica.Inspektori SBPOK-a bili su u opštini Čajetina,ali ništa od dokumentacije nisu odneli.Posle njihovog dolaska u medijima su plasirane vesti da se ja bavim nelegalnim radnjama I das am oštetio opštinski budžet za 55 miliona evra,što je neisina I apsurd”,kaže Stamatović.

 

Stamatović tvrdi I da je deo te osvete I smena više direktora javnih preduzeća I republičkih institucija u Čajetini,koje su ,po njegovim rečima,izvršene po nalogu brata premijera Andreja Vučića.

“Imamo dokaze da se pod pritiskom vrše smene lokalnih rukovodstava u Srbiji I pozivam premijera Vučića da objasni ulogu svog brata Andreja ,koji kadruje po Srbiji”,navodi Stamatović.

 

Predsednik opštine Čajetina optužuje I gradonačelnika Beograda  Sinišu Malog da je imao dvostruku ulogu u privatizaciji “Zlatibor turista”.

“Više puta sam objašnjavao da je Siniša Mali,kao zaposlen u Agenciji za privatizaciju,dolazio I ujedno kao privatni zastupnik firme Milomira Joksimovića u privatizaciji “Zlatibor turista”,kaže Stamatović.

 

Stamatović ,koji je I potpredsednik Srpske narodne partije,tvrdi da su optužbe na njegov račun usledile I posle njegovog odbijanja da pređe u SNS.

“Kada sam odbio da pređem u SNS ,iako su mi nudili da biram funkciju,stanove u Beogradu,da mi Vučićevi ljudi “popeglaju” dokumentaciju,rekli su mi da mogu da se pakujem.To je ono što se upravo dešava”,tvrdi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u izjavi za ZOOMUE.

 

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.