Stamatović:Kinezi zainteresovani za Zelenkadu

TORNIK-Delegacija 33 privrednika iz Kine koju predvodi predsednica Grupacije Ji Hao Linda Vang,završila je danas dvodnevnu posetu Užicu i Zlatiboru  obilaskom ski centra na Torniku.

 

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio je za ZOOMUE da je poseta bila veoma uspešna i da je moguća saradnja sa Kinom u oblasti poljoprivrede i turizma.

“Kineskim privrednicima prestavili smo naše potencijale.U obavezi smo da im pošaljemo prevedenu dokumentaciju kako bi se upoznali sa studijama opravdanosti i isplativosti investicija koje planiramo da realizujemo na Zlatiboru”,kaže Stamatović.

Predsednik čajetinske opštine ističe da je poseta kineskih privrednika bila u cilju upoznavanja sa potencijalima ove opštine i da će se mogućnost saradnje proveriti na manjim projektima.

“Krenućemo od manjih projekata kako bi oni stekli poverenje u nas kao partnere za dalju saradnju.Sudeći po prvim razgovorima trenutno su zainteresovani za hotel Zelenkadu,koji je ponuđen na prodaju od 2013. godine”,ističe Stamatović.

Stamatović naglašava da bi saradnja sa Kinezima doprinela prosperitetu ne samo opštine Čajetina,već celog Zlatiborskog okruga i potvrdio da će do narednog susreta sa kineskim investitorima sigurno dođi.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.