Stamatović: Izgradnja poslednje stanice gondole kreće odmah (video)

ČAJETINA-Građevinski radovi na izgradnji poslednje stanice panoramske gondole na vrhu Tornika, za koju je opština Čajetina u četvrtak dobila građevinsku dozvolu, počeće sledeće nedelje i biće završeni do kraja leta, izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Stamatović je rekao da je zadovoljan što je Čajetina dobila građevinsku dozvolu posle skoro dve godine, ali da mu je žao što danas taj projekat već nije završen i gondola počela sa radom.

„Nadam se da smo svi prevazišli te „dečje bolesti“ i da će gondola biti završena, jer je to u interesu razvoja ne samo Čajetine i Zlatibora, već celog Zlatiborskog okruga, rekao je on.

Gondola, ponavljam još jednom, nije ni politički, ni projekat Milana Stamatovića, već narodni projekat od opšteg interesa „, poručio je Stamatović.

Stamatović je rekao da je zemljište na Torniku u nadležnosti lokalne samouprave i da se nada da će država rešiti administrativne prepreke za dobijanje dozvole za ostale četiri faze gradnje gondole.

„Mora se rešiti vlasništvo nad zemljištem u svojini Srbije, gde je držalac privatizovani Poljoprivredni kombinat Zlatibor, preko koga prelazi trasa gondole od centra Zlatibora do Tornika“, objasnio je on.

Stamatović ukazuje da se procedura u Republičkom geodetskom zavodu već četiri meseca ne pokreće, zbog čega se opština obratila za pomoć premijerki Ani Brnabić, jer je država na tom zemljištu proglasila javni interes.

Opština je spremna da plati sve potrebne dažbine, jer se projekat gondole vodi kao komercijalni, rekao je Stamatović, dodavši da ne veruje da bi se to zemljište, veće od 2.000 hektara, moglo pokloniti privatniku.

Reagujući na izjavu ministarke Zorane Mihajlović da posle izdavanja dozvole očekuje izvinjenje, Stamatovića poručuje da nije on taj koji treba da se izvinjava.

„Zorana Mihajlović bi trebalo meni da se izvini što me je nazivala kriminalcem, pričala da sam osuđivan i da sam pod istragom. Nisam i nemam razlog da se izvinjavam za nešto za šta sam potpuno u pravu“, predočio je Stamatović.

 

 

You may also like...