Stamatović :Čajetina ne želi da preotme aerodrom,već da pomogne da on radi

UŽICE-Aerodrom Ponikve ne treba prodavati već stvoriti regionalno preduzeće u vlasništvu države i lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga,poručeno je sa konferencije za medije  Srpske narodne partije Užice.

ponikve-avion“ Apsolutno smo protiv davanja Aerodroma stranim investitorima, pogotovo sumljivim arapskim investitorima, ili davanja koncesija. Upozoravamo na sve buduće posledice koje mogu proisteći iz ovakvog poteza u bezbednosnom smislu ukoliko ga preuzme neko ko nije prijatelj Srbije Region Zapadne Srbije i njen potencijal leži upravo u aktiviranju i puštanju u rad Aerodroma Ponikve, gde bi se veliki broj turista iz Evropske Unije, a najviše iz Rusije opredelio za dolazak ovde“, rekao je potpredsednik Srpske narodne partije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović .

Stamatović  je  rekao da opština Čajetina ne  želi  da preotme aerodrom Užicu već samo  da ubrza postupak pokretanja aerodroma zbog potreba turizma i celokupne ekonomije.

„Mi  kroz ovih nekoliko konferencija i  potpisivanjem sporazuma sa ostalim lokalnim zajednicama nudimo rešenje, bez ikakvih pretenzija da mi hoćemo da preuzmemo primat ili da preuzmemo Aerodrom od grada Užica“, kaže  Stamatović.

Turistička privreda Tare, Zlatibora, Zlatara i Golije praktično je nedostupna zbog svoje udaljenosti i svedena je na domaće destinacije. Takođe, puštanjem u rad Aerodroma Ponikve povećao bi se izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda našeg kraja, naročito sa Rusijom, sa kojom naša zemlja ima potpisan bezgranični sporazum,  navode u ovoj stranci.

Gradski obor SNP-a u Užicu, pre više od godinu dana pokrenuo je ideju stavljanja aerodroma u funkciju.

 

You may also like...