Stabilizuje se situacija nakon nevremena (VIDEO)

LUŽNIČKA DOLINA – Situacija na podučju užičkih sela, koja je juče zadesilo nevreme se stabilizuje. Reka Lužnica se povukla u korito i za sada nema opasnosti od novog izlivanja.

Retko ko od stanovnika Lužničke doline pamti da je tolika količina kiše pala i napravila štetu. Kažu, kiše je uvek bilo, ali je ovog puta uz grad, ona uništila njive, povrtnjake, a štete ima i na kućama i infrastrkturi.

„Sve je uništeno i detelina i pšenica i objekti i šupa. Podrum je pun vode, terasa je puna vode, garaža…Drva je odnelo, plastenik je pun žila, krompir, luk, paradajiz“, kaže Nada Ostojić, meštanka Karana.

Plavila je Lužnica i pre, ali ovako nikada nije bilo, kaže Milijan Petrović iz Karana, dok pokušava, koliko je to moguće da sanira štetu.

„Meni je uništeno 80 ari kukuruza. I pšenica je polegla, jer je po njoj naišla voda. A o livadama da ne pričam“, kaže Milijan Petrović iz Karana.

Pripadnici sektora za vanredne situacije evaukisali su sedam osoba, od kojih je dvoje dece. Gradske službe od juče, po prioritetima, rade na otklanjanju štete, koja se meri u desetinama miliona dinara.

„Prioritet će biti infrastruktura. Imaju velike štete na poljoprivredi. Ovo područje pogodio je jak grad u Gostinici i Ribaševini. Mi očekujemo da ćemo uspeti da odgovorimo svim zadacima“, kaže Zoran Militarov, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju..

Prema podacima, za dva sata je na ovom području palo 50 litara kiše po kubnom metru, što je nezapamćeno u ovom kraju. Inače, nevreme je stvorilo brojne probleme i na području Kosjerića i Požege.

Podsetimo, zbog nevremena, u pet sela na teritoriji Užica, proglašena je vanredna situacija.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.