SSP:“Trotoar u Ulici Mihajla Pupina pretrpan vozilima“

UŽICE – Povodom žalbi meštana Ulice Mihajla Pupina gradski odbor Stranke slobode i pravde objavio je saopštenje, koje prenosimo u celosti:

„Zbog neprestanih žalbi građana Ulice Mihajla Pupina u Užicu, tražimo od nadležnih da hitno reše uređenje i funkcionisanje parkinga i okoline koji je izgrađen na mestu starog “buvljaka” i koji je simbol već nagomilanih problema i nesposobnosti lokalne vlasti.

Stanari te nekada mirne gradske ulice žale se da se automobili stalno parkiraju pored parkinga, jer posetioci izbegavaju plaćanje parkinga, a zbog toga stanari onemogućeni da parkiraju svoja vozila ispred svojih dokova i na svom prostoru. Trotoar takođe ne mogu da koriste, jer je i on pretrpan vozilima, a noću, prazan prostor parkinga se pretvara u mesto za “trke, akrobacije” i iživljavanja vozača, posetilaca obližnjih noćnih klubova, a građani ulice Mihajla Pupina su više umorni od straha, poziva i intervencija policije.

Na prostoru je ostao i mali objekat sa javnim toaletom, koji su nekada koristili i održavali vlasnici tezgi na bivšem buvljaku. Sada ga koriste svi, ali ga niko ne održava, zbog čega se stanovnici u Mihajla Pupina žale i na nepodnošljiv smrad, ljudi ne mogu da otvaraju prozore, a uz sve to ovo stanje nehigijene na javnom prostoru je direktna opasnost i po javno zdravlje. Problem javnog toaleta su prijavljivali nadležnim više puta, ali ništa po tom pitanju urađeno nije, niti je ko iz Komunalne policije ili inspekcije izašao na lice mesta, tako da zahtevaju da se objekat ili redovno čisti ako je u vlasništvu grada ili sruši. 

Zbog svega navedenog, tražimo od lokalne samouprave koju građani za to plaćaju, da hitno reši probleme stanara u ulici Mihajla Pupina“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.