SSP: „Zabraniti punjenje autobuskih rezervoara metanom u naseljima“

UŽICE – Gradski odbor Stranke slobode i pravde objavio je saopštenje u kojem poziva gradske vlasti da lokalnom autoprevozniku zabrane punjenje vozila metanom u gradskim naseljima. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Šta još treba da se desi da bi nadležni organi lokalne samouprave preispitali ugovor s “Bečej prevozom“ i našli pouzdanijeg partera i prevoznika koji bi vršio uslugu javnog prevoza na teritoriji grada Užica.

Najnoviji skandal je da rezeorvoare autobusa pune metanom, direktno iz boca sa prikolica, usred užičkog naselja Krčagovo, umesto na nekoj od gasnih stanica. Kako kažu najbliža stanica im je u Čačku, što im podiže troškove poslovanja, pa su našli ovaj “privremen način“, zbog koga građani strepe da li će im naselje odleteti u vazduh.

Zbog svega navedenog zahtevamo od lokalne samouprave da im se kao ugovornom obvezniku ovakav način punjenja autobusa odmah zabrani, jer ugrožavaju bezbednost imovine i građana, da se na vreme spreči potencijalna tragedija i da se ne čeka da se vidi čija je odgovornost, jer ni jedna služba kako čujemo nije nadležna u ovom slučaju, ni od gradskih ni od republičkih inspekcija koje su kontaktirane“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.