SSP Užice:“Vratiti liniju gradskog prevoza za Zabučje“

UŽICE – Povodom pitanja linije gradskog prevoza ka Zabučju užički odbor Stranke slobode i pravde izdao je saopštenje koje objavljujemo u celosti.

„Stanovnici Zabučja plaćaju obaveze i poreze kao i ostali sugrađani, a tretirani su od strane SNS vlasti kao građani drugog reda. Lista pritužbi na račun lokalne vlasti je dugačka, a kao najveći problem ističu to što im je pre par godina ukinuta linija javnog prevoza, koja im je neophodna zbog velike udaljenosti delova naselja od centra grada i same konfiguracije terena, jer kako ističu ne poseduju svi privatne automobile, a taksi prevoz je preskup.

Zbog velikog broja dece školskog uzrasta i radnih ljudi, prošle godine su pisali i peticiju i zahtevali da im se vrati mini bus prevoz, koji je sasvim zadovoljavao potrebe celokupnog naselja i imao korektan broj saobraćanja ali iz lokalne samouprave nisu izašli u susret njihovim opravdanim zahtevima, nisu vratili liniju i ostavili su građanje da se snalaze kako znaju i umeju i to po apsolutno svim vremenskim uslovima. Pored javnog prevoza koji im je kako kažu neophodan, građani Zabučja su ostavljeni i bez dovoljnog broja kontejnera, dok im se smeće odnosi tek jednom nedeljno, sa slabom javnom rasvetom, lošom putnom infrastrukturom jer je postojeći put pun udarnih rupa, prostor javne česme je potpuno neuređen i na njoj čak nema ni oznake da li je voda upotrebljiva za piće, a okolni šumoviti parkovi i igrališta su zarasli u šiblje i godinama nisu uređivani, tako da su neprohodni i van funkcije.

Zabučje je najveće gradsko naselje i administrativno se prostire na teritoriji tri mesne zajednice: Centar, Ljubiš i Bela Zemlja. Nekada je preko strmih padina ovog naselja išao jedini put prema Zlatiboru, pre izgradnje sadašnjeg magistralnog, a razvoj tadašnje infrastukture pratilo je i urbano naseljavanje, koje se nastavilo i kasnije, tako da ovde živi veliki broj stanovnika Užica, a u naselju je smešten i Dom za stara lica.

Znači bukvalno sve što jedna lokalna samouprava treba da uradi za svoje građane u jednom urbanom naselju ne funcioniše, ali će zato gradski čelnici doći kao i uvek pred izbore da obećavaju, pritiskaju ili prete s 0 ostvarenih dosadšnjih rezultata i s 0 dinara ulaganja iz gradskog budžeta za dvanaest godina vlasti, ne zadovoljivši znači ni ono najosnovinije, a to je siguran odlozak i povratak đaka i građana odškole ili posla do kuće“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.