SSP Užice: „Smeće se ne odvozi“

UŽICE – Stranka slobode i pravde objavila je saopštenje koje se tiče odvoženja smeća. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Građani Užica su ponovo žrtve nedostatka komunikacije i loše sinhronizacije rada, između nadležnih službi Grada Užica i JKP “Bioktoš” jer iako svi uredno plaćaju iste račune, ispada da su građani nekih ulica i kvartova građana drugog reda. Te ulice i kvartovi s velikim brojem domaćinstava, imaju po samo jedan kontejner, koji se još i prazni samo jednom nedeljno, pa su prenatrpani otpadom, koji raznose vetar ili životinje i kao takvi ugrožavaju zdravlje građana, izvor su nesnosnog smrada na letnjim vrućinama i pružaju jednu žalosnu sliku o situaciji u gradu. Situacija je još tragičnija u prigradskim i seoskim zajednicama i to građani više neće da trpe.

JKP „Bioktoš“ prazni i postavlja kontejnere po rasporedu dobijenom od strane gradske uprave, pa zato pitamo nadležne, na osnovu pritužbi velikog broja građana, zašto se plan ne radi u koordinaciji s ljudima na terenu, koji taj posao obavljaju i s predstavnicima mesnih zajednica, koji znaju potrebe svojih sugrađana. JKP “Bioktoš” ne poseduje adekvatan broj kamiona za odnošenje smeća, kako nam je rečeno ima ih na spisku ali nisu na ulici i nisu u voznom stanju. Veliki problem je i nedostatak radnika, jer niko neće da radi tako težak i po zdravlje opasan posao, za sramotno malu platu i uz skoro desetine prekovremenih sati nedeljno. Dodatna zbrka je napravljena i s novim projektom postavljana plavih i crnih kanti po dvorištima i rokovima koji moraju da se ispune, jer „Bioktoš“ jednostavno nema kapaciteta da sve podeli u zadatom roku, upravo zbog gore navedenih razloga, nedovoljno ljudstava, nedovoljno mehanizacije i da u isto vreme održava normalnu higijenu grada.

U isto vreme budžetske pare građana Užica, stotine i stotine miliona se rasipaju, na unapred dogovorene tendere, namenjene vlastima bliskim firmama, umesto da se pod hitno rešavaju gorući problem grada koji se polako pretvara u deponiju, krivicom nesposobne gradske uprave i naravno preko leđa građana, kojima se ugrožava javno zdravlje, a račune plaćaju“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.