SSP Užice: „Preskupa rekonstrukcija gradskog parka“

UŽICE – Gradski odbor Stranke slobode i pravde smatra da je rekonstrukcija gradskog parka bila preskupa po građane Užica. Tim povodom, objavili su saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Rekonstrukcija malog parkića ispred GKC-a koštala je Užičane skoro 120.000 evra iz gradskog budžeta, a radove je po nalogu gradske uprave, izvodilo preduzeće “Borko Masal“. Na površini manjoj od pet ari, gde se već nalazio zapušteni park, iskopani su temelji, napravljena izdignuta ”betonska korita” koja su popunjena zemljom i oko već postojećih stabala je zasadjeno cveće. Na betonsku podlogu će za par dana biti montirane daske za klupe, sredinom je urađena staza od štampanog betona, najjeftinija dizajn varijanata u dužini od dvadestak metara i ako dodamo rasvetu, to je manje više sve. Znači najjeftiniji materijali, bez kamena, mermera, kovanog gvožđa, fontana ili bilo kakvih inovativnih rešenja circa 13.200.000 dinara.

Prethodni park je decenijama bio u vlasništvu Vojske Srbije i bio je perfektno održavan, ukras grada, dok nije prešao u vlasništvo lokalne samouprave i od tog dana, pa do rekonstrukcije devastirao je u tolikoj meri od neodržavanja da su ga Užičani nazvali “parkić narkić”.

Činjenica je da je prostoru bila neohodna rekonstrukcija, ali je isto tako činjenica da se već postojeći, slični prostori u gradu, skoro namerno ne održavaju adekvatno godinama, dok ne počnu bukvalno da se raspadaju, da bi se onda uradio “novi projekat” i angažovale firme bliske vlasti kao izvršioci radova, za apsolutno nerealno visoke cene, koje plaćaju građani Užica“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.