SSP Užice: „Podrška radnicima Bioktoša“

UŽICE – Povodom nedavnog zahteva radnika JKP Bioktoš za povećanje ličnih dohodaka užički odbor Stranke slobode i pravde objavio je saopštenje, koje prenosimo u celosti.

„Podržavamo protest svojih sugrađana, radnika komunalaca JKP “Bioktoš” u Užicu, u njihovom zahtevu za povećanjem zarada, jer najveći broj njih nema ni minimalnu platu. Nakon meseci ignorisanja od strane nadležnih, radnici su od juče u neformalnom protestu upozorenja, smeće se ne odvozi i ulice ne peru, a danas je njih oko 150 podnelo zahtev za povećanje plata lokalnoj samoupravi, s rokom rešavanja od deset dana.

Apelujemo ovom prilikom na sugrađane da pokažu strpljenje i solidarnost prema radnicima izvršiocima JKP Bioktoš, koji po svim vremenskim uslovima, rade najteže fizičke poslove u punom radnom vremenu, za besramno male plate koje im ne obezbeđuju ni minimum egzistencije, ni za njih, ni za njihove porodice.

Dok zaposleni u upravi po SNS ključu uživaju drugačiji tretman i ne solidarišu se s kolegama, borba za prava radnika je i borba za pravednije i bolje društvo, jednakih mogućnosti za sve nas, što je jedan od najvažnijih ciljeva Stranke slobode i pravde“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.