SSP Užice: Lekari i pacijenti kao žrtve istog sistema

UŽICE-Gradski odbor Stranke slobode i pravde oglasio se saopštenjem za javnost u kome ukazuje na ,kako navode,potpuni raspad sistema u Zdravstvenom centru Užice.

Užička bolnica
Foto: ZooMUE

„Da bi zakazali najobičniji ultrazvuk srca u Zdravstvenom centru Užice, treba vam najmanje par meseci. Holter za praćenje rada srca teško možete da dobijete, jer Zdravstveni centar Užice poseduje samo jedan ispravan i to za čitav Zlatiborski region. Identična je situacija vezana i za ostalu dijagnostiku. Građanima ostaje samo da od svog izabranog lekara traže uput za Beograd npr. ali i zdravstveni kapaciteti prestonice takođe pucaju od preopterećenosti i priliva pacijenata iz unutrašnjosti, a odlazak za Beograd podrazumeva i troškove koji mnogi ne mogu da plate.

Da je na sceni potpuni raspad sistema vidi se ako otvorite sajt Zdravstvenog centra Užice http://www.zcue.rs/, gde i dalje, na naslovnoj strani stoji tekst o poseti predsednika Aleksandra Vučića Zdravstvenom centru Užice, iz 17. avgusta 2021. godine. U njemu je mnogo obećanja koja očigledno ne pomažu pacijentima o čemu svedoče rezultati aknete koja se nalazi na istoj strani, a prema kojima je 84 odsto pacijenata nezadovoljno uslugom koju su dobili.

Osim pacijenata nezadovoljni su lekari koji rade u nedakvatnom prostoru, slabo su plaćeni, bez odgovarajuće opreme ili lekova koje mogu da prepišu pacijentima. Nezadovoljne su i medicinske sestre koje su takođe loše plaćene i preopterećene. Svi zajedno, i pacijenti i zdravstveni radnici su žrtve sistema koji više ne funkcioniše“,navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.