SSP Užice: Dok se oni “tale” građani trpe

UŽICE – Gradski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da “Užičani još nisu saznali koliko ih je koštala famozna Studija o parkiranju, koja je izazvala podsmeh i ogorčenje građana i koju je za lokalnu vlast izradila kontraverzna firma Model 5 iz Beograda”. Oni navode da “dok se vlast bavi piskaranjima i nameštanjem poslova SNS-u bliskim firmama, građani se sami suočavaju s realnim, a lako reševim problemima, koje očito ne zanimaju gradske čelnike.”

“U prilog navedenog obratili su nam se građani ulice Marije Mage Magazinović koji zbog parkiranih automobila, bukvalno ne mogu da koriste trotoar i prinuđeni su da kao pešaci, koriste samu ulicu koja nema ležeće policajce, semafore niti bilo kakvu kontrolu saobraćaja i tako se izlažu opasnosti. S druge strane ulicom, koja vodi do najnaseljenijeg naselja Pora, vozači ne poštuju nikakva ograničenja brzine i voze neprilagođeno i bahato, izlažući pešake dodatnom riziku. Na neformalni zahtev građana o postavljanju ležećih policajaca, dobijen je odgovor da je to nemoguće izvesti zbog lokalne autobuske linije prema Jelovoj Gori, što nije tačno jer ležeći policajci postoje i u drugim ulicama kojima saobraćaju autobuske linije, pre će biti da se ležeći policajci ne postavljaju zbog šlepera firmi takođe bliskih SNS-u, koji su pretovareni posečenim stablima sa Jelove Gore, a s takvim opterećenjem vozači mogu vrlo lako da izgube kontrolu nad vozilom.

 Zato u ime građana jedne od najstarijih gradskih ulica Marije Mage Magazinović, zahtevamo od lokalne samouprave da oslobodi trotoare za pešake i postavi odgovarajući broj ležećih policajaca. Lokalna autobuska linija se ne sme koristiti kao izgovor i ona se na kraju može  preusmeriti i preko paralelne, a manje opterećene Vidovdanske ulice. Takođe zahtevamo da se zabrani saobraćaj šleperima koji izazivaju dodatnu opasnost sa potencijalno nesagledivim posledicama i da lokalna vlast izvuče glavu iz peska i rešava relane probleme građana”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.