SSP traži odgovornost čelnika grada i Užice razvoja zbog bazena na plaži

UŽICE-Gradski odbor Stranke slobode i pravde izdao je saopštenje za javnost u kome, povodom oštećenja na dečjem bazenu na plaži , traži odgovornost ne od izvođača radova, već od čelnika grada Užica i rukovodilaca JP “Užice Razvoj“, koji su zaduženi kao nadzorni organ čitavog projekta.

Oštećenje na bazenu na gradskoj plaži
Foto: grad Užice

„Rekonstrukcija dečijeg bazena na gradskoj plaži u Užicu je ušla u drugu godinu radova, a kraj “zidanja” ovog užičkog Skadra na Bojani se ne nazire. Koliko prošle nedelje smo imali najavu gradskih čelnika, da su grubi radovi prve faze završeni i da ulaze u drugu fazu opremanja bazena pumpama i neohodnom opremom za prečišćavanje. Sada saznajemo da za tu drugu fazu treba izdvojiti dodatnih 18 miliona dinara, iako je na početku radova kompletna rekonstrukcija trebalo da košta građane Užica 20 miliona. Sada će koštati ukupno 38 miliona.

Obrazloženje gde su nestale pare i zašto sada treba da se doplaćuje duplo, nismo dobili. Situacija se dodatno komplikuje novim problemima oko bazena nakon prošlonedeljnih obilnih padavina, niskih temperatura i ispuštanja akumulacije koja se nalazi pored mesta izvođenja radova, jer je došlo do pucanja tek postavljenih pločica skoro celom dužinom bazena, tako da smo ponovo na početku radova koji su trajali čitavo leto.

Gradski odbor SSP traži ličnu odgovornost, ne od izvođača radova, već od čelnika Grada Užica i rukovodilaca JP “Užice Razvoj“, koji su zaduženi kao nadzorni organ čitavog projekta. Građani Užica žele da znaju zašto se sada doplaćuje za drugu fazu radova, zašto radovi ovoliko kasne, zašto su dozvolili da se radovi loše obavljaju sa lošim materijalima, da bazen puca iako je kompletna rekonstrukcija daleko od završetka.
Napominjemo da je u pitanju rekonsturkcija postojećeg bazena, što spada u domen manjih i ne tako zahtevnih projekata, te građani s pravom traže odgovore i ne veruju u uspeh budućih, većih infrastrukturnih projekata (tunel ispod Kadinjače, obilaznica oko grada i sl), jer ovakavi primeri i propusti ne ulivaju poverenje građanima i dovode u pitanje sposobnost i stručnost i čelnika grada i rukovodilaca javnih preduzeća.“,navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.