SSP: Šta se dešava sa javnom rasvetom u Užicu?

UŽICE-Gradski odbor Stranke slobode i pravde uputio je hitan apel lokalnoj samoupravi zbog situacije s javnom rasvetom u Užicu.U saopštenju za javnost se navodi da su u toku poslednjih nekoliko dana primili brojne pritužbe građana, vozača i taksista zbog lošeg funkcionisanja javne rasvete u gradu. Sistem ili je u kvaru ili je napon toliko slab, zbog uštede energije, da je vidljivost veoma loša, ispod svakog kriterijuma sigurnosti koju treba da pruži građanima,kaže se u saopštenju.

Trg
Foto: ZooMUE

„U nekim delovima grada sistem i ne funkcioniše uopšte, pa su ulice u totalnom mraku, dok je u drugim delovima sistem u funkciji i tokom dana, tako da se ono što se uštedi u jednoj ulici izgubi u drugoj, jer kontrole nema.
Potpuno svesni situacije s energentima, smatramo da, pored toga što gradske vlasti apeluju na štednju struje, prioritet je ipak briga o bezbednosti i sačuvani ljudski životi, ovaj problem zahteva hitno sistemsko rešenje. Centar grada i veće raskrsnice moraju da su propisno osvetljene zbog frekventnost vozila i pešaka, posebno u delovima oko škola (primer prostora Gimnazije koji je u potpunom mraku; pešački prelazi od kružnog toka prema Krčagovu, jednoj od najvećih MZ Grada Užica i na Dovarju takođe) gde je na ulicama veliki broj dece.
Apelujemo na lokalnu samoupravu, da zajedno sa nadležnima iz EPS-a, nadležnima za saobraćaj i MUP-a, što pre nađu sistemsko rešenje i plan prioriteta uzimajući u obzir frekventnost, blizinu škola, ustanova od javnog značaja i fabrika, prema kojima gravitira veliki broj ljudi. Takođe građanima treba poslati transparentno obaveštenje da će, zbog energentske uštede i krize, sistem javne rasvete, u Gradu Užicu funkcionisati po novom planu i apelovati na sugrađane, sve učesnike u saobraćaju da obrate dodatnu pažnju na pešačkim prelazima, na raskrsnicama i na slabo osvetljenim mestima, a vozači da prilagode brzinu novim pravilima. U suprotnom, građani su prepušteni sami sebi u delovima grada koji imaju lošu ili uopšte nemaju rasvetu, dok u večernjim časovima patrola na ulicama nema“,navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Stranke slobode i pravde .

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.