SSP: Radovi u Ratarskoj nisu završeni, žrtve građani

UŽICE – Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Užicu, saopštio je da su im se javili ogorčeni građani Ratarske ulice u kojoj se izvode radovi na izgradnji kišne kanalizacje u vrednosti oko 8,5 miliona dinara. Kako su saopštili, građani navode da je rok za završetak radova bio 1. novembar i da je to obećala gradonačelnica Jelena Raković Radivojević tokom obilska u septembru, ali su i ovde probijeni rokovi i radovi su daleko od završetka.

„Građani se žale kako na otežan saobraćaj, tako i na prašinu u kojoj se bukvalno guše mesecima. Najveći bes građana izaziva i činjenica što na mestu izvođenja radova nema dovoljnog broja radnika, obično su tu kako kažu, dvojica, trojica ljudi s lopatama bez nadzora, građevinske mašine su postavljene na ulici, ali nisu u funkciji, a kamioni istovaruju tonu rizle pred kapijama građana i to niko onda ne sklanja danima.

Ovo nije  usamljen slučaj, već uobičajena praksa za sve radove u organizaciji lokalne samouprave Grada Užica, dokaz opšteg javašluka, nesposobnosti i neorganizacije. Ozbiljni poslovi se daju novoformiranim “firmama” iz interesnog kruga vladajuće stranke, koje nemaju kapacitet da dogovoreni posao iznesu, ni po kvalitetu radova niti da ispoštuju rokove, zato nigde u Užicu na gradilištima nema ni građevinskih tabli sa zakonom obavezujućim informacijama o izvođaču radova, vrednosti, rokovima. Dok se oni “tale” žrtve su građani, “ navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde. 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.