Srpsko-rusko veče

UŽICE – Srpsko-rusko veče održano je u Gradskoj kući Užice u organizaciji Noćnih vukova Srbije i Udruženja veterana 63. padobranske brigade.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković poželeo je dobrodošlicu gostima iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Bugarske, Australije, Rusije i Srbije, a posebno ratnicima i borcima elitne brigade Vojske Republike Srbije.

Veterani 63. padobranske brigade, foto: grad Užice

„U vreme u kojem živimo, mi Srbi prestali smo da verujemo u većinu institucija, ali jedna od naših institucija u koju i dalje verujemo jeste Vojska Republike Srbije. Ponosni smo i uvek ćemo osećati ponos na naše ratnike sa Košara i svih drugih mesta na kojima su rizikovali živote braneći svoju otadžbinu i svoj narod“, naveo je Petković.

Noćni vukovi Srbije, foto: grad Užice

Tokom večeri održana je promocija knjige Momčila Minića „63. Trenutak večnosti“ u kojoj su opisani događaji na Košarama iz ugla jednog od pripadnika 63. padobranske brigade.

“U tim borbama dosta Užičana je uzelo učešće i dalo veliki doprinos u sveukupnoj borbi koju je 63. padobranska brigada imala“, naveo je predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade Vidoje Kovačević.

Film Aleksandra Zaldastanova „Ruski reaktor“

Nakon promocije knjige prikazan je film predsednika Noćnih vukova Rusije Aleksandra Zaldastanova – Hirurga „Ruski reaktor“ koji govori o periodu Rusije u vremenu od Oktobarske revolucije do danas.

You may also like...