Srpski turisti na srpske planine (VIDEO)

TORNIK, ZLATIBOR – Iako je prvog dana ovogodišnje zimske sezone u Ski centru Tornik zabeležena rekordna poseta skijaša, mora se raditi na stalnoj promociji turizma na srpskim planinama kako bi što više domaćih gostiju svoj odmor provodilo upravo tu.

Vladimir Pavlović iz Udruženja „Smeško Belić“ kaže da je grupa entuzijasta, na inicijativu „Srbije za mlade“, organizacije za omladinski turizam, odlučila da kroz brojne događaje promoviše srpske planine i privuče veći broj turista.

„Cilj je da što više gostiju ostane u našim ski centrima i da po broju skijaša dostignemo nivo čuvenih francuskih skijališta“, objašnjava Vladimir Pavlović iz Udruženja „Smeško Belić“.

Raznim sadržajima privući turiste na srpske planine.

Prvog dana ovogodišnje zimske sezone u Ski centru Tornik organizovane su Igre bez granica za decu kao i takmičenja u šetanju na krpljama i vožnji rafting čamaca.

Već u narednom periodu, kada na Torniku bude više snega i kada budu radile sve staze planirane su i ski žurke ne samo za decu nego i za odrasle.

Ovakvih dešavanja je, prema rečima Pavlovića već bilo na Kopaoniku, ali je njima cilj da, kako je rekao, i u manje poznatim skijalištima bude kvalitetnih događaja.

You may also like...